Stilstand is achteruitgang

Het seizoen loopt op z’n eind, nog twee dagen te gaan, dan is de herfstvakantie 2017Zwemmen herfstvakantie voorbij. We hebben een mooi seizoen achter de rug met een goede bezetting. Het weer in september viel helaas wat tegen, maar de eerste herfstvakantieweek was het haast zomers en hebben we zelfs het buitenbad nog geopend! Ook in ons restaurant is het wederom flink drukker geweest dan de jaren hiervoor. Dat het seizoen voorbij is, betekent niet dat wij zelf langzaam tot stilstand komen. Het hele seizoen moeten we vooruit denken om onze organisatie soepel te laten verlopen, maar zeker met de winter op komst, moet er op tijd van alles ingang gezet worden.

De tijd vliegt en voor we het weten is het weer eind maart. Dat betekent op veel gebieden, kleine en grote werkzaamheden.

Voor deze winter staat de aanpassing van het parkeerterrein op de planning. Door de jaren heen is het parkeerterrein steeds drukker geworden. Oorzaken hiervan zijn natuurlijk de bezetting van de camping met alle bezoekers voor onze gasten. Maar ook het Klimbos dat steeds drukker wordt en niet te vergeten de bekendheid van ons restaurant De Wildebras heeft hieraan bijgedragen. Dit vraagt om meer parkeerplekken voor de drukke schoolvakantieperiodes. Het plan voor de uitbreiding van het parkeerterrein is in grote lijnen reeds voorbereid. Het terrein is met behulp van gps exact ingemeten, de offerte voor slagboominstallaties en afrekenzuil is ontvangen. Er moet echter in detail nog goed gekeken worden naar de routing en digitale afhandeling. Het plan gaat er op dit moment  vanuit dat er voor de campinggasten met kentekenherkenning gewerkt gaat worden. Alle tweede auto’s , bezoekers, ook van het Klimbos, zullen ter plekke moeten betalen. Dit vraagt een zeer modern en complex systeem. Gelukkig hebben we hier een goede leverancier voor kunnen vinden.

Met dit soort plannen krijgen we heel af en toe een opmerking dat “het op de Hertshoorn alleen om geld draait”. Zo ook met betrekking tot het campingveld dat moet wijken voor parkeerterrein. Sommige gasten vinden dat bezoekers van het Klimbos maar ergens anders moeten parkeren. Maar  laten we eerlijk zijn, het gaat op de Hertshoorn óók om geld verdienen…! Niet omdat wij daar direct rijk van worden, maar wel om het bedrijf gezond te houden. Als er geen geld binnenkomt, kunnen we niet blijven investeren en zal de camping langzaam achteruit gaan. Het Klimbos en de Wildebras zijn een waardevolle aanvulling voor de camping en hebben er ondermeer aan bijgedragen dat er een nieuw buitenbad gebouwd kon worden. Dus moeten we soms beslissingen nemen die niet iedereen even goed kan waarderen.

Naast de parkeerterrein werkzaamheden zijn er nog genoeg andere winterklussen. Doordat afgelopen winter de focus op de bouw van het nieuwe buitenbad lag, is er iets minder aandacht besteed aan de sanitairgebouwen. Tijd om hier weer even de puntjes op de i te zetten. Ook moet er op sommige velden weer extra gesnoeid of uitgedund worden. Ook bij het binnenbad willen we nog een aantal aanpassingen doen waar we afgelopen winter niet aan toegekomen zijn. Zo was het al de bedoeling dat er vakken voor schoenen bij de entree komen en haken waar de kleding aan opgehangen kan worden. Ook heeft de praktijk geleerd dat veel gasten zowel binnen als buiten willen zwemmen. Er moet dus een tussendeur tussen het binnen- en buitenbad komen.

HaloweenRestaurant de Wildebras was tijdens deze herfstachtige Halloween dagen alweer bezig met de Kerstdagen. Welke dagen gaan we open en wat wordt het menu met de kerstdagen? Nu al krijgen we hier vragen over, omdat men op tijd wil reserveren. Er is besloten om het restaurant, m.u.v. 1e kerstdag,  de 1e kerstvakantieweek te openen. Mocht je het leuk vinden om met Kerst even de camping te bekijken en een hapje te komen eten, dan verwijzen we je voor actuele openingstijden (en het Kerstmenu!) graag naar de website van de Wildebras: www.restaurantdewildebras.nl !

Naast alle uitvoerende zaken is vooral in deze periode ook tijd voor bezinning. Wat doen we goed en wat kan beter?  Waar staan we als organisatie, wat zijn de ontwikkelingen in de branche en hoe denken wij dat de Hertshoorn er binnen nu en 5 à 10 jaar uit kan/moet zien. En niet onbelangrijk: hoe moet deze toekomstige organisatie vorm gegeven worden. Daarbij spelen plannen naar de toekomst een rol, maar ook het komende vertrek van hoofd technische dienst Hilco en onze chef kok Willem. Beiden worden volgend jaar september 66 en zullen dus met pensioen gaan. We moeten dus tijdig op zoek naar aanvulling hiervoor en intern in overleg met ons vaste personeel bepalen wie welke ambitie heeft en op welke plek zich het prettigst voelt.

Tevens zullen we deze winter met het oog op de toekomst de automatisering verder door ontwikkelen. Inmiddels is de “Mijn Hertshoorn” omgeving alweer een aantal maanden in de lucht en kun je hier jouw reserveringen terug zien en de betaling verrichten. Je ontvangt 5 dagen voor aankomst een welkomstmail  en kunt vanaf dat moment je persoonlijke wificode uitprinten. Momenteel wordt er gewerkt aan een tool, waarmee we je een mail sturen, nadat we jouw betaling ontvangen hebben. Met het oog op het parkeren zullen we je volgend jaar verzoeken alvast het kenteken van de auto vooraf via de ‘mijnomgeving’ door te geven, zodat dit voor de toegang het parkeerterrein alvast geregistreerd is. Ook de interne automatisering wordt flink aangepakt. Met de groei van de Wildebras en het aantal personeelsleden heeft Margret, die de administratie doet, het door de jaren steeds drukker gekregen. Op dit moment moet nog bijna alles handmatig ingeboekt worden. Vanaf volgend jaar zal ze hier een stuk minder werk aan hebben, omdat alle facturen en bankafschriften dan automatisch verwerkt worden. Dit geeft haar weer tijd om zich op andere zaken te focussen.

Je leest het. We hoeven ons niet te vervelen de komende maanden. We wensen jullie allemaal een goede winter toe en zullen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Stilstand is achteruitgang

 1. s van der vecht zegt:

  Heel veel succes en tot volgend jaar .met vriendelijke groeten van familie .

  Liked by 1 persoon

 2. Jean zegt:

  Goed te zien, dat er elk jaar flink geld wordt besteed aan investeringen en dat de resultaten daarvan goed zichtbaar zijn voor de gasten. Goed bezig!

  Like

 3. Kraaijenbos D.A zegt:

  Reuze benieuwd hoe het er uit komt te zien ! Heel veel succes met alle werkzaam heden .

  Like

 4. Jaap en Monique Braat zegt:

  Goedemorgen Ik heb een optie voor een plek op de camping voor 2018 1 maand in juni Kan ik die via deze weg bevestigen en kan ook ook de rekening dat van krijgenVriendelijke Groeten Monique Braat Kleinpolderlaan 1792911 PB nieuwerkerk ad ijssel 

  Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s