De strijd tegen de elementen

De laatste blog is alweer van 3 maanden geleden en inmiddels is er alweer veel werk verzet.  Direct nadat de laatste gasten vertrokken zijn, start ons winterritueel. De jaarlijks terugkerende zaken zoals: het terrein winterklaar maken, waarbij alle losstaande speeltoestellen schoongespoten en in “’t  Elfenhuys” opgeslagen worden. Al het water van het terrein afsluiten, de sanitairgebouwen extra isoleren en de apparatuur uitzetten. De safaritenten leeghalen wat niet vocht of vorst bestendig is, zoals de matrassen, dekens, maar ook de apparatuur tot aan de geisers toe.

Aansluitend hieraan beginnen we altijd met bladblazen. We lagen mooi op schema en waren al bezig met blad opklepellen, toen de eerste sneeuwvlokken het landschap met een witte deken bedekte. Helaas dus niet verder met het blad.


En wat een pak sneeuw kwam er dit weekend van 9 december uit de lucht. Nog niet eerder hebben wij  meegemaakt dat er op de Hertshoorn zoveel  sneeuw viel. Zaterdag lag er 10, zondag 20 en maandag zelfs 30 centimeter sneeuw. Het was een prachtig gezicht deze dikke witte deken over de camping en zijn omgeving.Vele takken van de grove dennen konden echter het gewicht van de sneeuw niet dragen en knapten spontaan af, zeker toen het maandag door de dooi ook nog begon te regenen. Het was daardoor een aardige chaos op het terrein. Ook de safaritenten bleken niet bestand tegen de zware sneeuw last.

Gelukkig  constateerde Hilco maandag dat 1 tent reeds in elkaar gezakt was en samen met Martijn konden ze met een beetje lef de andere tenten nog net op tijd sneeuwvrij maken worden.

 

Naast uitvoerend werk op het terrein, vinden er ook andere werkzaamheden plaats. Zo komen er in ons maandelijks werkoverleg met de vaste medewerkers een aantal zaken voorbij. Iedereen neemt alle enquêteopmerkingen door en op basis daarvan beslissen we gezamenlijk wat er voor het nieuwe seizoen verbeterd kan worden. De taken worden naar aanleiding van de uitkomsten verdeeld. Dit werkoverleg is niet alleen effectief, maar ook altijd weer gezellig om even met de club vaste medewerkers bij elkaar te zitten. Er wordt altijd door iemand op iets bij de koffie getrakteerd en soms door een communicatiestoring hebben we zelfs twee gebakjes per persoon! Daarnaast vinden er jaarlijks een aantal inventarisatierondes plaats waarbij de sanitairgebouwen, het terrein en de speeltoestellen onder de loep genomen worden.

Na deze inventarisatierondes blijkt dat er altijd weer genoeg te doen is. Zo wordt er per sanitairgebouw genoteerd wat er moet gebeuren. Dit geldt hetzelfde voor snoei- en zaagwerk op het terrein. Ook van de speeltoestellen wordt per toestel gekeken wat er gerepareerd moet worden. De laatste jaren is er steeds meer onderhoud nodig aan de speeltoestellen om ze veilig het houden. Door de leeftijd gaan veel speeltoestellen hard achteruit. Daarom is van een aantal speeltoestellen besloten ze deze winter te vervangen voor nieuwe. De komende jaren is het doel jaarlijks een paar nieuwe toestellen aan te schaffen, zodat alles weer helemaal up to date wordt.

De grote winterklus voor deze winter is echter het uitbreiden en opknappen van het parkeerterrein. Direct na het seizoen zijn we al begonnen met het de extra uitbreiding op het eerste kampeerveld en de tweede week van januari zijn we gestart met de werkzaamheden van het bestaande parkeerterrein.  De vakken worden allemaal semiverhard. De uitrit verbreed en opnieuw bestraat en ook de inrit naar het parkeerterrein gaat bestraat worden. Ook worden er vakken gemaakt zodat duidelijk is hoe auto’s geparkeerd dienen te worden. Al met al, straks meer parkeerplaatsen en minder modder kuilen. Benieuwd hoe er gewerkt wordt? Volg dan de werkzaamheden op onze webcam.

Direct na het seizoen heeft er ook een evaluatie plaatsgevonden over het animatieprogramma. We hebben afgelopen jaar voor een andere opzet gekozen en hebben hier toch wel veel commentaar op ontvangen. Zowel intern als met het bedrijf dat de animatie verzorgd heeft, is hierover gespard en hebben we veel geleerd van alle mondelinge, maar ook de schriftelijke opmerkingen uit de enquêtes.  In een brainstorm met de animatiecompagnie zijn we gekomen tot een nieuwe opzet, waarbij Heldo en Hindeflits weer een prominentie rol zullen krijgen. Ook komen we aankomend jaar weer met een spannende verhaallijn.

In de kerstvakantie is ons 
restaurant de Wildebras geopend geweest en was het gezellig druk. Vooral de 2e kerstdag was een groot succes. En omdat er bikkels zijn die ook in december het klimbos bezoeken, is er overdag veel warme chocomel met slagroom verkocht.

Vanwege het totaal aantal personeelsleden dat bij ons werkzaam is, is er besloten om met een geautomatiseerd urenverantwoording systeem te gaan werken. Tevens kunnen alle medewerkers dan online volgen wanneer ze moeten werken, hoeveel uren ze gemaakt hebben en via deze weg verlofaanvragen doen.

De elementen waren ons niet zo goed gezind deze winter. Na de sneeuw, kregen we ook nog een storm op ons dak. Ondanks dat het flink tekeer ging,  viel de uiteindelijke schade hiervan gelukkig mee en bleef beperkt tot wat afgewaaide dakpannen, een paar boompjes om  en de wand van de serre van het zwembad die naar binnen waaide, maar nog net op tijd door ons gestut kon worden.
Maar toch ook nu weer veel takken die van de bomen afknapten. Dit betekent wederom alle takken opruimen en alle bomen 1 voor 1 met een hoogwerker langs om te kijken of er nog takken los hangen. Een weekje of 2 zijn we daar nog wel mee druk.

 

Bij het zwembad is inmiddels de deur tussen binnen- en buitenbad geplaatst , zijn de schoenenrekken voor de entree besteld en komt er een nieuwe afdekdeken over het binnenbad.

Margret is vooral druk geweest met het afronden van de administratie 2017 en de voorbereidingen voor de automatisering van de administratie 2018. Naast alle dagelijkse receptiewerkzaamheden is Kelly druk met de voorbereiding van de gasten informatie voor komend jaar, verslagen van werkoverleg, planning roosters voor het nieuwe jaar, website en facebook-berichten.

Naast alles aansturen,  overleggen en  coördineren van wat op dit moment loopt, zijn Anita en ik ook al bezig met de veranderingen die wij in petto hebben voor volgende winter. Dit betekent beurzen bezoeken en afspraken maken met leveranciers. Wat we van plan zijn voor volgende winter houden we nog even geheim, maar zullen u, zodra er meer definitief bekend is, zeker hiervan op de hoogte brengen.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op De strijd tegen de elementen

 1. Fam obbink zegt:

  Kortom,er is weer veel werk aan de winkel

  Like

 2. Fam A.P Kachelland zegt:

  Mocht er weer een communicatiestoring
  betreffende het gebak zijn,kunt U mij altijd berichten.

  Like

 3. Kraaijenbos H. zegt:

  Wat is er weer ontzettend veel werk verzet , zodat we straks weer volop kunnen genieten 🏕

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s