Op adem komen, evalueren en weer doorrrrrrr….!

Allereerst willen wij u allen een heel mooi, gezond en voorspoedig 2019 wensen. En bovenal natuurlijk een mooi kampeerseizoen met als het kan net zulk prachtig weer als 2018.

Het seizoen 2018

Zoals we in de vorige blog schreven, was 2018 een heel mooi seizoen zowel qua weer, maar ook qua bezetting. Natuurlijk heeft aan die hoge bezetting het mooie weer zeker bijgedragen. Daarnaast was het vooral ook voor ons en ons team een pittig seizoen met alle personeelswisselingen en de extra drukte. Dus in het naseizoen even iets gas terug, op adem komen, maar lang stilzitten is er niet bij. Vooral ook de heren van de groen/technische dienst stonden al in de startblokken toen de laatste gasten vertrokken. De werkzaamheden om het terrein winterklaar te maken, waren in no time af en toen in volle vaart verder met bladblazen. Inmiddels is ook het snoeien op 2/3 van de camping al gedaan, iets wat normaal pas in januari op de planning staat. Deze voorsprong geeft ons lucht om de rest van de winter verder te gaan met de nieuwe plannen. Menig trouwe gast die we de laatste weken gesproken hebben, vroeg ons wat er deze winter aan veranderingen op de planning staan. Daar straks meer over, eerst nog een kleine terugblik op het najaar.

Afscheid van onze chef

Op 16 september hebben we officieel afscheid genomen van “onze Chef-kok” Willem.afscheid willem 1 Ruim 5 jaar heeft hij leidinggegeven aan de keuken.  In die 5 jaar tijd is de omzet, en dus de drukte, van het restaurant meer dan verdubbeld. Menig parttimer heeft hij opgeleid en leerling-koks het vak geleerd. We missen hem nog dagelijks, maar gelukkig heeft hij zijn leerlingen zoveel bijgebracht, dat ze een groot deel van de taken in de keuken zelfstandig kunnen vervullen. In september waren we blij dat we een nieuwe chef gevonden hadden, maar dat bleek na een aantal weken toch niet echt te klikken. In november en december hebben we gewerkt met een chef die we inhuurden, omdat we niemand voor deze functie konden vinden. Af en toe zakte ons de moed wel in de schoenen. Gelukkig hebben we afgelopen  week een nieuwe chef gevonden die in februari zal beginnen.  De maand januari is de Wildebras standaard gesloten, met uitzondering natuurlijk van het kijkweekend van de 12e en 13e (voor lunch).

Personeelsfeestje

Ook dit jaar hebben we direct na het seizoen weer een personeelsavond georganiseerd. We proberen elk jaar weer iets anders te verzinnen. Deze keer was het een feestavond op eigen locatie. De catering van het eten werd verzorgd door Camposing , “de beste chinees van Garderen” zoals hij zichzelf omschrijft en het eten smaakte dan ook voortreffelijk.personeelsfeestje
Aansluitend gingen de beentjes los op de dansvloer onder begeleiding van The “Musicnetwork”. Nou ja, de beentjes los… daarvoor was wel enige druk en creativiteit nodig. Gelukkig bedachten een paar dames dat een stoelendans en limbodansen iedereen wel los zou krijgen en inderdaad stond aan het eind van de avond bijna iedereen op de dansvloer. We hopen dat onze medewerk(st)ers een leuke avond hebben gehad, ze hadden het zeker verdiend!

Planten tot het groen ziet

2018 gaat de boeken in als het droogste jaar en de warmste zomer ooit. Voor ons als camping is mooi weer super en vele gasten hebben hierdoor een hele mooie vakantie gehad. Wie wil dat niet, tropische temperaturen en je hoeft er niet 1000 km of meer voor te rijden?! Helaas had deze droogte voor ons ook nadelen. camperveld inplantenVeel van de jonge aanplant die met de uitbreiding en herinrichting van het parkeerterrein geplant was, heeft het niet gered.   Dit ondanks intensief water geven door de hovenier. We hebben direct na het seizoen  ± 1/3 weer opnieuw ingeplant. Het is niet anders, maar liever zo, dan een regenachtige zomer.  Naast het vervangen van het dode plantgoed, zijn er ook stukken nieuw ingeplant zoals op het camperveld. We vonden dit zelf er nogal kaal uitzien en hebben nu per plaats een rijtje beukjes geplant. Ze zijn nog klein en hebben even de tijd nodig, maar zullen naast verfraaiing ook meer duidelijkheid geven waar de plek stopt.

Een winter met minder personeel

We schreven al dat we de vaart er flink in hebben en dat is maar goed ook, want we moeten het deze winter met minder personeel zien te redden. Eind november is Martijn voor 2,5 maand vertrokken naar Afrika, waar hij 2 maanden mee gaat werken en daarna nog 2 weken vakantie kan vieren. Gelukkig heeft ‘ie beloofd voor het seizoen weer terug te zijn. Misschien hadden enkelen het al geconstateerd, maar Madelon is in verwachting en half december is ze met zwangerschapsverlof gegaan. Voor ons had ze deze zwangerschap niet beter kunnen plannen. Half december is ze met verlof gegaan en als alles goed gaat zal ze eind april weer terug zijn. Met een kleine erbij niet meer helemaal fulltime, dus zijn we voor de Wildebras ook op zoek naar een gastvrouw+ erbij.

Zoals elk jaar hebben we ook nu in november weer een aantal inventarisatie rondjes gemaakt. Welk onderhoud moet er gebeuren aan gebouwen, terrein en speeltoestellen? De lijstjes zijn gemaakt en de heren van de TD kunnen dus vooruit.

Welke veranderingen staan er op stapel?

En dan eindelijk het kopje wat gaat er veranderen. Natuurlijk hadden we al een beetje in gedachten wat we deze winter willen aanpakken, maar definitief besluiten we dit pas aan het eind van het jaar. Eind november hebben we (zoals jaarlijks) de recreatievakbeurs bezocht. Dit jaar met 3 teams, Egbert en Ruben, Judith en Margret en wij zelf (Anita en André). De taken waren verdeeld en hier is met diverse leveranciers contact gelegd. Daarnaast natuurlijk ook inspiratie opgedaan voor de toekomst. Inmiddels zijn de beslissingen genomen en zijn er ook al plannen opgestart. In januari bezoeken we nog de Horecava om inspiratie op te doen voor verbeteringen in de Wildebras, maar voor deze winter hebben we daar geen grote plannen op stapel staan. Er was even sprake van een nieuwe inrichting, maar dit schuiven we toch nog even door.

De speelzolder is wederom onder handen genomen.speelzolder Voor zowel camping als voor de Wildebras is het belangrijk dat dit er goed uit blijft zien. Naast grondige schoonmaak en opknapwerk, is  het muziekcafé door onze Jan en Anna (ook bekend van de pipowagen, animatietheaterstukken, safaritent inrichting etc.) omgetoverd in een heus restaurantje “Pizzaria Andreoti”. Reden hiertoe was dat alle instrumenten geregeld stuk waren, omdat niet alle kinderen hier blijkbaar voorzichtig mee omgingen. Restaurantje spelen leek ons een mooie aanvulling op het geheel.

Ook is een begin gemaakt met het opknappen van ons Ruim 6 jaar geleden zijn we begonnen met tieneranimatie en is als uitprobeersel, met weinig geld het Hertshonk gerealiseerd. Aan de buitenkant heeft dit honk de laatste jaren al een fikse opknapbeurt gehad, maar van binnen is het nooit echt afgemaakt. Een stagiaire van de opleiding groen en styling, is samen met de Hanna (de dochter van Jan en Anna) bezig om hier een echt mooi Hertshoornwaardig honk van te maken. Daarbij is het ook nog de bedoeling dat het honk buiten een loungehoek krijgt, zodat de tieners hier kunnen chillen en niet achter de Wildebras de loungehoeken in beslag nemen. Natuurlijk is een vereiste voor de jeugd dat hier een goede gratis wifi verbinding is. Dit was afgelopen jaren helaas niet het geval, maar daarover verderop meer.

Over de schoonmaakwerkzaamheden van de sanitairgebouwen waren wij afgelopen jaar zeer ontevreden. Een heel aantal jaren hebben wij met hetzelfde schoonmaakbedrijf gewerkt dat ons naar alle tevredenheid personeel leverde. Een aantal vaste medewerksters van dit schoonmaakbedrijf, die al 3 tot 5 jaar bij ons werkten zijn echter eind 2017 bij dit bedrijf vertrokken en helaas kon dit niet goed opgevuld worden. Daarom zijn wij direct na het seizoen opzoek gegaan naar een ander bedrijf. We hebben een nieuw schoonmaak bedrijf gevonden en hiermee goede gesprekken gevoerd. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de schoonmaak komend seizoen is zoals dat van de Hertshoorn verwacht mag worden.

Bij het inspecteren van alle speeltoestellen, hebben we geconstateerd dat het houten deel van de waterspeeltuin na 20 jaar en diverse reparaties verder, nu echt helemaal op is. In overleg met de speeltoestellen leverancier is er een gelijkwaardig toestel getekend  en is de opdracht tot levering hiervan verstrekt. We zullen dit toestel ter plekke zelf verder afbouwen en doen ons best dit voor aanvang van het seizoen af te hebben. Daarnaast zijn er een heel aantal veerwippen nieuw besteld. Van de huidige veerwipjes waren er een heel aantal die niet meer te repareren waren en nu echt vervangen moesten worden. Aangezien de meeste speeltoestellen inmiddels op leeftijd zijn, zullen we de komende jaren telkens een deel hiervan vervangen.

Afgelopen jaar is het parkeerterrein vergroot en voorzien van een parkeersysteem. Zoals met alles wat in de theorie bedacht wordt, pakt dit in de praktijk vaak net iets anders uit. We hebben veel opmerkingen ontvangen over de breedte van de parkeervakken. Deze winter zullen we dit opnieuw inmeten en zoeken naar een juiste compromis. Natuurlijk willen alle gasten en bezoekers graag parkeerplaatsen van 3 meter breed en 6 meter lang, helaas is de totale ruimte beperkt of we moeten nog meer kampeerplaatsen laten vervallen. Ook over de tarieven voor een tweede auto, zijn opmerkingen gemaakt. Vooral door de voorseizoen- en seizoengasten. We hebben dit intern geëvalueerd en de tarieven voor 2e auto’s 2019 naar beneden bijgesteld. Voor dit bedrag is het echter niet mogelijk om met Hemelvaart of Pinksteren een tweede auto te parkeren. U kunt uw 2e auto dan gratis parkeren bij het Speulderbos hotel. afdak parkeerkassaU kunt er natuurlijk toch voor kiezen om de tweede auto wel bij ons te parkeren, maar dan betaalt u gewoon het dagtarief van 6 euro. Tijdens Hemelvaart- en  Pinksterweekenden blijkt jaarlijks  dat het parkeerterrein (bijna) te weinig plaatsen heeft. In deze weekenden worden de klimbos bezoekers verwezen naar het parkeerterrein van hotel het Speulderbos, waarvandaan een pendelbusje naar het klimbos rijdt. Oorzaak van het overvolle parkeerterrein zijn in dit geval vooral alle auto’s van bezoekers die een dagje langs komen bij onze gasten. Naast bovenstaande veranderingen wordt er ook gewerkt aan de automatisering van het parkeersysteem. Begin vorig jaar functioneerde dit nog niet soepel. Inmiddels zijn er updates geweest en ook de betaalautomaat zal aangepast worden. Bij deze automaat kon contactloos of contant betaald worden. Vooral het contactloos bleek verwarrend en niet altijd goed te werken. Zo kwam er bijvoorbeeld geen melding wanneer ter controle een pincode vereist was. Daarom wordt de automaat teruggestuurd naar de leverancier en omgebouwd met een pinpad erin.

Het huidige tennisveld is inmiddels meer dan 20 jaar oud. We hebben de baan diverse keren opgeknapt, maar deze is nu echt helemaal op. Ook het hekwerk is aan vervanging toe. Aangezien er de laatste jaren steeds minder getennist wordt en het veld vooral heel veel gebruikt wordt voor een potje voetbal, hebben we besloten de tennisbaan te beachvolleybal
vervangen door 2 nieuwe banen. Dit worden een nieuw voetbalveld met basket voor basketballen en een beachvolleybalveld. De beide velden komen los van elkaar te liggen met daartussen een strook van 6 meter.  In dit tussenstuk zullen we dan de tafeltennistafels en het voetbalspel plaatsen. De beide sportvelden worden voorzien van geluidsdempende hekken rondom en van een net als dak, zodat de ballen er niet uit of overheen kunnen gaan. Met het beachvolleybalveld kunnen we ook voor de tieners en volwassen onder begeleiding van de animatie, leuke wedstrijden spelen. We denken met deze aanpak ook dit stukje Hertshoorn weer een fraaie uitstraling te geven.

Al jaren zijn we aan het investeren in een goede Wifi installatie zodat iedereen tevreden is over het draadloos internet op de Hertshoorn. Ondanks alle investeringen blijkt dit telkens weer niet goed te lukken, iets wat ons erg frustreert, omdat we gewoon vinden dat dit ook voor elkaar moet zijn. Er zijn al heel wat deskundigen voorbij gekomen met DE oplossing die uiteindelijk wel flink wat geld gekost heeft, maar niet tot een perfect werkend netwerk heeft geleid. wifiVolgens meerdere leveranciers moeten de accespoints genoeg aankunnen, maar is het de verbinding via de coax die waarschijnlijk de bottleneck is. Deze winter gaan we het daarom nog rigoureuzer aanpakken.  Aankomend voorjaar wordt  het buitengebied van Garderen aangesloten op glasvezel. Dit heeft ons doen besluiten om ook op de Hertshoorn een glasvezelnetwerk aan te leggen.  Alle masten zullen hiermee voorzien worden van een stabiele verbinding met een hoge snelheid. We willen aankomend jaar voor iedereen gratis internet ter beschikking stellen.  Dit zal in eerste instantie wel beperkt zijn tot een bepaalde upload- en downloadsnelheid, zodat niet een paar netflix kijkers of gamers de hele netwerkcapaciteit op gebruiken. Gratis kunt u dus aankomend jaar prima uw mail ophalen en internetten. Wilt u toch meer capaciteit, dan kunt u hiervoor tegen betaling een extra account aanschaffen.

Het animatieprogramma.

Direct na het seizoen hebben we geëvalueerd met de animatiecompagnie. Uit de enquêtes blijkt dat vooral het programma van Heldo en Hindeflits en de Geheime Club erg in de smaak gevallen is.  We zijn blij dat dit zo enthousiast ontvangen is door kinderen en ouders. Direct na de evaluatie is er alweer vooruit gedacht over het programma 2019 en de invulling van het team. Afgelopen jaar was Erik het hele seizoen onze animatieleider, aangezien  hij aan het studeren is voor een baan in het onderwijs, kan hij komend jaar deze functie niet meer vervullen. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe leider of leidster voor komend seizoen. Begin januari hebben we hier 3 kandidaten voor op gesprek. Ook zijn er alweer nieuwe avonturen voor de Geheime Club bedacht.  heldo en hindeflits voor nieuwsbriefOmdat er geen kinderen meer op de camping waren zijn Heldo en Hindeflits op vakantie geweest naar verschillende landen. In deze vakantie hebben ze weer veel spanende avonturen beleefd. Ben jij ook benieuwd wat Heldo en Hindeflits allemaal meegemaakt hebben. Kom dan deze zomer naar de Hertshoorn en help Heldo en Hindeflits mee, ze hebben ze de hulp van alle kinderen op de Hertshoorn hard nodig.

Arcamp en de boomtenten

Na meer dan 15 jaar Artcamp, vonden wij het tijd om deze bijzondere overnachtingsmogelijkheid weer een upgrade te geven. De tenten zullen voorzien worden van nieuw doek in nieuwe kleuren en samen met Jan en Anna is er gekeken naar een nieuwe praktischer inrichting. Artcamp zal na deze aanpassingen er weer fris en fruitig bij staan en daarmee weer een heel aantal jaar meekunnen. Na de herinrichting is het niet meer geschikt voor 8 personen (dit bleek zelden voor meer dan 6 personen verhuurd te worden), maar voor maximaal 6 personen. Naast Artcamp zullen ook de boomtenten van nieuwe doeken worden voorzien.

Benieuwd naar al deze ontwikkelingen? Kom gerust eens even buurten tijdens één van onze kijkweekenden, of hou onze site in de gaten voor actuele informatie!

Anita & André en het Hertshoorn team

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Op adem komen, evalueren en weer doorrrrrrr….!

 1. Hennie Romeijn zegt:

  Fijn om weer een nieuwe blog te ontvangen en top dat Wifi nu verbeterd wordt en ook het nieuw sportterrein zal zeker veel gebruikt worden.Over exact 12 weken staan we alweer voor de poort. Groeten van Hennie en Lenie

  Like

 2. Henny en Gerry Wetters zegt:

  Anita en André, allereerst de beste wensen voor 2019. Met veel aandacht en plezier jullie bovenstaand verslag gelezen.

  Ik heb alleen een opmerking. In de tekst staat een aantal keren gepland met een d. Moet zijn: geplant.
  Wij komen inmiddels al jaren met onze kleinkinderen naar het Kuikenweekend van de Kip Caravan Club en organiseren het inmiddels de laatste jaren mee. Wij en onze kleinkinderen dragen dan ook jullie camping een warm hart toe.

  Fijn dat jullie dit jaar weer een aantal zaken aanpakken.

  Hiermee wensen we jullie veel succes.

  Hartelijke groet, mede namens mijn man Henny Wetters,

  Gerry Wetters

  Like

  • licht2014 zegt:

   Hoi Gerry. Bedankt voor je reactie. Je was ons net te snel af met openen van de blog. Wij hadden zelf de spelfout ook al ontdekt en inmiddels aangepast.
   Hartelijke groet, André Licht

   Like

 3. Tiemen en Wil Vteugdenhil zegt:

  Allereerst voor het hele team de allerbeste wensen voor 2019. Geluk gezondheid en alle kracht die jullie nodig hebben voor het nieuwe seizoen. Spannend wat de veranderingen inhouden. Succes weer dit jaar. We hebben er weer zin.

  Like

 4. Karel Bakker zegt:

  Mooi verslag ,wat een geluk dat die spelvoud gefonden is ,we kijken uit naar het najaar .en hopen jullie allen in goede gezondheid te ontmoeten met natuurlijk de allerbeste wensen voor 2019 Lida en Karel Bakker.

  Like

 5. Ingrid zegt:

  Beste André, Anita en alle anderen die zich altijd zo inzetten voor de camping.
  De allerbeste wensen voor 2019.
  Fijn om weer een nieuw verslag te kunnen lezen. De feestdagen zijn achter de rug en we hebben weer zin in een nieuw seizoen op de camping door te brengen. Vooral onze kleinzoon kan niet wachten om weer fijn te spelen op de camping.
  We zijn erg benieuwd of Madelon al bevallen is. We hebben altijd een fijn contact met haar als we in jullie geweldige restaurant komen eten.
  We komen zeker op een van de open weekenden nog even sfeer proeven!
  Hartelijke groeten van Hans en Ingrid Bottenheft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s